Instagram i fotografija - Šta nam treba za lajkove?

Evo nas na jednoj zanimljivoj temi. Da da svi ga više manje koriste. Netko profesionalno a netko za zabavu. Zajedničko svima njima je da korisnici na instagramu trebaju fotografije. Možete podijeliti fotografiju od nekoga a možete i sami stvoriti istu. Ček jesam rekao stvoriti. Zar se fotografije stvaraju zar to nije samo klik?
Naravno da nije samo klik. Prije klika bi trebalo da razmišljate, a ako to ne radite, ne bojte se ništa to nam fotografija odmah sama kaže. Zašto neke fotografije privlače pažnju više od drugih? Šta nam treba za lajkove? 



E sad ne bih o tome u ovoj objavi. Jedna druga stvar mi je puno važnija. Kvadrat instagrama zna u praksi pravit probleme. Znate li da za vrijeme fotografiranja trebate voditi računa kako će fotografije poslije biti korištene? Koliko treba vašim pratiteljima da skuže da ste samo klikali na okidač? Šta mislite? ..... Vrlo malo vremena. ;)
Ja mislim da je Instagram donio puno dobroga za fotografiju. Ukoliko vodite računa o pravilima kompozicije za vrijeme fotografiranja i instagram će to cijeniti. Zapravo neće vam društvena mreža za to biti zahvalna. Ali će vam sigurno biti lakše složiti objavu ili priču. A vaši pratitelji će to znati prepoznati. Zapitajte se samo kako će percipirati vaš odnos prema fotografiji i vašu djelatnost. Da li ste profesionalni ili površni u bilo čemu da se radi.
Šta mislite koliko informacija se gubi kvadratom prilikom objave? Ne ukoliko vodite računa o tome. Nesavjesnim upravljanjem na društevnoj mreži, vaš fotograf tko god da vam je bio je pa možemo reći: Džaba krečio. Da da doslovce je tako. Tako sam ovih dana analizirajući jedan takav sadržaj zaključio fotograf je htio reći više, ali uređivač instagram profila mu nije dozvolio. Vjerujem da je to iz neznanja bilo. 

Ljudi uživajte u fotografijama i pričajte sa njima cjelovite priče na društvenim mrežama. 

Primjedbe

Popularni postovi