Digitalni marketing i komunikacija na društvenim mrežama

Imao sam priliku boraviti na jednom zanimljivom seminaru, zapravo fotografirao sam za agenciju Apriori iz Mostara koja je bila organizator. Predavač je bio Ilija Brajković. Šta reći dan nakon osim da na društvene mreže nakon ovog seminara gledam drugim očima. Promjene koje donosi digitalno doba su u značajnoj mjeri utjecale na marketing. Da li to znači da je klasični marketing mrtav? Ne još sigurno, ali definitvno će doživjeti promjene.



Popodne sam tako išao kod roditelja i u njihovom ulazu prvo što sam primjetio su bili zatrpani poštanski sandučići, sa akcijom jednog prodavača kućanskih aparata. Da stvarno je lijepo doći u  ulaz i vidjeti zatrpane poštanske sandučiće. Letci su stvarno dobro urađeni, kad se pogleda dizajn i tisak, vidi se da prodavač nije štedio. I sve je to super, jer baš u  tom ulazu možda jedni stanari planiraju kupovati veš mašinu i letak je upao ono što se kaže kao naručen. Možda se nađe još poneko da je zainteresiran, dobro hajde recimo da 5 letaka pronađe put do onih koji će i kupiti. Vjerujem da će ostalih 20 biti bačeno. Ostalih 20 predstavljaju smeće i stanari tako u pojedinim ulazima postavljaju prigodne police i korpe za letke jer ne žele da im se zatrpavaju sandučići. Usput ponuda tog promotora je od strane jednih stanara za konkretan proizovod ocjenjena kao neprihvatljiva kad su u konačnici sračunali tko im za isti novac daje više.



Šta mislite koja je danas najpopularnija društvena mreža. Koje su u porastu, kako u svijetu tako i kod nas. Koje su prednosti društvenih mreža? Ima li privatnosti na internetu?




Što je content marketing?  Koje su to razlike tradicionalnog u odnosu na content marketing? Zbog čega svjetski brendovi koriste content marketing? Šta je se to promjenilo u svijetu marketinga? 


Kopka me....
Da se vratim na one letke što ostanu neiskorišteni. Jel i vama dostavljaju iste. Pune li se i vaši sandučići sa njima? Imam osjećaj da ista osoba puni za različita poduzeća pa kad dostavljaju onda ponesu sve promotivne letke za jedan tjedan. Kako rješavate tu situaciju, jeste li napravili prigodnu policu ili eventualno korpicu za neiskorištene promotivne letke?  Ili ste možda postavili natpis na kojem ljubazno tražite od promotora da letke pospreme na za njih predviđeno mjesto?

Primjedbe

Popularni postovi